Battalgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 23 Nisan Coşkusu

Battalgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir cosku ile kutlandi. Torenimizde Okul Muduru Yasar Erdi, Edebiyat Ogretmeni Ceyda Donmez gunun anlam ve onemini bildiren konusmalar yapmistir. Ayrica ogrenciler tarafindan gunun anlam ve onemine ait siirler okunmustur.

KISA BİLGİ:

23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliklerine yabancı ulusların çocukları da katılır. Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular sorardı. "Bugünün küçükleri yarının büyükleridir." diyen Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlattı. 23 Nisan'da yönetim birimleri seçimle gelen kurullar bir süre çocuklara bırakılır. Bu güzel gelenek her yıl yinelenir. Her 23 Nisan'da bütün Türkiye bir bayram alanı olur. Çocuklar törenlerde konuşmalar yaparlar, şiirler okurlar.

23.04.2024 162

23-04-202423-04-202423-04-202423-04-2024