Misyon ve Vizyonumuz

  

14.10.2019 566

Misyon Nedir?

Misyon; kurumun var oluş amacı doğrultusunda üstlendiği roldür. Kurumun içindeki ve dışındaki herkese kim olduğumuzu ve ne yapmaya çalıştığımızı anlatır. Misyon; ne yaptığımızı, kime yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, neden yaptığımızı belirler.

Okulumuzun Misyonu;

Topluma faydalı, Türk sanayisine katkıda bulunabilecek, bilgiyi beceriye dönüştürebilecek, mesleki eğitime ihtiyaç duyan herkese, teknolojik gelişmeleri takip ederek, aile ve sektörle işbirliği içerisinde, sosyal yönü güçlü teknik ve mesleki eğitim vermek.

 

Vizyon Nedir?

Vizyon; geleceğin resmini görmektir. Ya da mümkün olan her şey konusunda güçlü bir duygu sahibi olmaktır. Vizyon bu günden belli tedbirler alınması halinde gelecekte neyin elde edileceğini anlatır. Vizyon, ideal olma değil, işlerin nasıl döndüğüyle ilgili pragmatik bilgiye dayanır. Vizyon, insanları arzulanan son noktaya götüren bir yönü gösterir. Ortak bir vizyon, bağlılık, kişisel motivasyonu ateşleyen bir kıvılcım haline gelebilir.

Okulumuzun Vizyonu;

Türk Milli Eğitim Sisteminin kaynak ve yöntemlerini kullanan, okulumuzun paydaşlarının katılımlarını sağlayan, bölgesel ihtiyaçları karşılayabilen, sosyal yönü kuvvetli, teknolojinin imkânlarından faydalanabilen ve sanayi ile işbirliği içinde faaliyet gösteren, ara eleman değil aranan elemanı yetiştiren bir okul olabilmektir.