Okulumuzun Kuralları

Okulda düzen ve disiplini sağlayan kurallar, öğrencilerin toplumsal kurallara ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesinin ön koşuludur. Bu inançla tüm öğrencilerin bu kuralları benimsemesi ve uygulaması, velilerin de bu kuralların uygulanmasına destek olmaları beklenmektedir.

21.08.2020 636

GENEL KURALLAR

GENEL KURALLAR

1. Okula zamanında gelinir.

2. Koridorlarda koşmadan yürünür, gürültü yapılmaz.

3. Tuvaletler temiz tutulur, musluklar açık bırakılmaz.

4. Öğretmenlerin ve yöneticilerin uyarıları dikkate alınır.

5. Okul çevresi temiz tutulur, doğa korunur.

6. Derslikler ile Okuldaki tüm kapalı ve açık alanlar gibi ortak kullanım alanlarında yemek artığı çöp ve atık bırakılmaz. Öğrenci bunları en yakın çöp kutusuna atmakla yükümlüdür.

7. Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanamazlar, birbirlerine fiziksel zarar verici harekette bulunmazlar, kavga edemezler, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler.

8. Öğrenciler Okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak, bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.

9. Her öğrenci bayrak törenlerinde kendi dersliği için ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı'nı yüksek sesle söylemek zorundadır.

10. Öğrenciler Okula ait malzeme ve diğer Okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekle yükümlüdürler.

11. Öğrenciler kütüphanede, çoklu ortam odasında, fen laboratuvarlarında, bilgisayar odasında, spor salonunda, müzik ve resim odasında, vb. kendi dersliklerinin dışındaki eğitim ortamlarında, bulundukları yerin özel kurallarına uyarlar.

12. Öğrenciler kantin ve yemekhanede sıraya girerler, kantin ve yemekhane kurallarına ve görgü kurallarına uyarlar.

13. Öğrenciler kendi kullandıkları araçla Okula gelemezler.

14. Öğrenciler Okulun belirlenmiş kılık kıyafet kurallarına uyarlar.

15. Öğrenciler sınavda, sınav kurallarına uyarlar.

16. Öğrenciler Okul içinde cep telefonu kullanamazlar.

17. Öğrenciler ders araç ve gereçlerinin dışında Okula özel eşyalarını getiremezler.

18. Öğrenci ders günü sonunda sınıfta kitap, defter veya çanta gibi eşyasını bırakamaz. Bırakılan eşyadan Okul yönetimi sorumlu değildir.

19. Bayrak Törenleri:

20.  Çalışma haftası Pazartesi günü Bayrak Töreni ile başlar ve Cuma günü Bayrak Töreni ile biter. Resmi tatillerin başlangıç ve bitişlerinde de Bayrak Töreni yapılır.

21.  Bayrak Törenlerine, tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlar katılmak zorundadır.

22. Duyurular, herhangi bir aciliyet söz konusu değilse, Pazartesi sabahı yapılan Bayrak Törenlerinde yapılır.

DERSLİK KURALLARI

Öğrenciler,

1. Birinci ders zili çaldığında, dersliklerine girerler ve hazırlıklarını tamamlamış olarak öğretmenlerini beklerler.

2. Ders bitiminde, öğretmeninin izni ile koşmadan teneffüse çıkarlar.

3. Derslik düzenini ve dersin akışını bozmadan dersi dinler, söz alarak konuşur, izinsiz yerlerinden kalkmazlar.

4. Kırıcı, zarar verici sözlerden ve davranışlardan kaçınır, kötü söz söylemezler.

5. Arkadaşları ile iyi geçinir, Yardımlaşırlar.

6. Ders araç ve gereçlerini yanlarında bulundururlar. Derslik ve laboratuvardaki malzemeleri izinsiz ve yetkisiz kullanamaz, zarar vermezler.

7. Derslerde ipod-mp3 player vb. Dinleyemezler, telefonla konuşamazlar.

8. Derste hiçbir şey yiyemez ve içemezler.

9. Çalışmalarını zamanında ve tam yaparlar.

10. Derslikleri ve sıraları temiz ve düzenli kullanırlar.

11. Gün bitiminde ders malzeme ve kişisel eşyalarını dersliklerde ve sıralarda bırakmazlar.

12. Dersliklerde bıraktıkları değerli eşyalardan kendileri sorumludurlar.

13. Gün içinde dersliklerin düzen ve temizlik kontrolü ders öğretmenleri, nöbetçi öğretmenler ve sınıf başkanları tarafından, gün sonunda da ilgili Müdür Yardımcıları tarafından yapılır. Öğrenciler dersliklerin temizlik ve düzenini sağlamakla görevlidirler.