OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

24.11.2013 5657

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, Ankara ili Mamak ilçesinde yatırım programı dâhilinde, 1991 yılında inşaatına başlanmış olup, 1998 yılında tamamlanmıştır.

Kurucu müdür olarak atanan Erdal Erkuş, okulumuzun açılması için gerekli resmi işlemleri tamamlamıştır.

 Okul Müdürü Gencay KAYA göreve başladıktan sonra 2000–2001 eğitim öğretim yılında eğitim ve öğretime başlanılabilmesi için gerekli araç-gereç donanımın büyük bir kısmını tamamlamış. Bahçe asfaltlamasını yaptırmış, ağaçlandırma çalışmasını belediye katkısıyla tamamlamış, zaman zaman kuruyan ağaçların yerine mevsim itibariyle yeni ağaç dikimi yapılmaktadır.

Okul Müdürü Servet SOYLU 2011-2012 eğitim öğretim yılında Ana Bina Mantolama işlemleri yapılmıştır.

Okul Müdürü Nihat ŞİMDİ 2014 yılında göreve başlamış olup, 2014 Yılından itibaren okulumuzun, Kesintisiz Enerji Kaynağı Jeneratörü, Paslanmaz Çelik Su Deposu, Bilişim-Elektrik-Tesisat Alanı Yağmur Kanalı, Tüm Atölye Binalarının Mantomla, çatı aktarımı ve Islak zemin inşaat tadilatları, Ana bina öğretmenler odası düzenlemesi, Fen Laboratuvarı düzenlemesi, Spor Salonu ısıtma sistemi, Kütüphane oluşturulması, Bahçe düzenlemesi, fiziki yapısının yenilenmesi işlemleri gerçekleştirilmiştir.

İlave bölüm olarak 2000-2001 eğitim öğretim yılında Bilgisayar ve Elektronik alanları açılarak okulun alan sayısı 5'ya çıkartılmış ve ilave olarak Elektrik Teknik Lisesi de eğitim öğretime açılmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı açılarak alan sayısı 6'ya çıkarılmıştır.

Okulumuzun tanıtılması için, Okulumuz İmkanları ile tanıtım filmi hazırlanmış, okul marşı bestelenmiş, Tanıtıcı broşür ve dokümanlar hazırlanmış, ilçe milli eğitim müdürlüğü kanalıyla tüm okullara duyuru yapılmıştır. Ayrıca hazırlanan tanıtım broşürü ilçemizdeki tüm okullara ve bölgemizdeki İlköğretim okulları 8. sınıf öğrencilerine elden dağıtılmıştır.

Okulumuz personel ihtiyacı için gerekli girişimde bulunulmuş olup en kısa sürede bu eksikliklerin giderilmesi umulmaktadır. Atama döneminde de öğretmen eksikliklerinin tamamlanacağı ümidindeyiz.

Mamak Battalgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1 Müdür, 1 Müdür Baş Yardımcısı, 6 Müdür Yardımcısı, 143 kadrolu, 1 memur, 1 hizmetli, 1 kaloriferci, 1 Sayman, 1 Teknisyen  ile toplam da 156 kişilik bir kadro ile eğitim öğretim hizmeti vermektedir. Okulumuz 2014–2015 Eğitim – Öğretim yılına ilçe geneli ve çevre ilçelerden gelen 1760 öğrenci ile başlamıştır. Okulumuzun, 18000 metrekare yerleşim alanı 6000 metrekare yapı alanı vardır. Okulun finansman kaynakları:  Okul Aile Birliği gelirleri, kantin kirası, hayırsever katkılarıdır. 

Okul içinde olumlu ve etkili bir kurum kültürü vardır. Yatay ve dikey iletişim sağlıklıdır. Okulda karar alma süreçlerine herkesin katılımı sağlanır. Okulda veli, çevre okul işbirliği üst düzeydedir. Bakanlığımızın eğitim politikaları benimsenir ve okula hemen aktarılır. Planlı Okul Gelişim Modeli ve TKY uygulamaları kapsamında TKY felsefesine ve ilkelerine uygun olarak model çalışmaları etkili şekilde yürütülür. OGYE yoluyla, çalışmalarda eğitime taraf olan herkes temsil edilir. Okulda çalışmalarda ekip çalışması benimsenmiştir. Her öğretmen eğitim teknolojini kullanmayı bilir ve bilgilerini öğretme sürecine aktarır.